Programa ús eficient de l’aigua de l’IRTA

XARXA
XARXA
Programa ús eficient de l’aigua de l’IRTA
/

En condicions de poca aigua i per prendre decisions sobre la distribució d’aigua i equilibrar subministraments i demandes, és important conèixer la demanda de reg dels conreus en cada moment i predir-la per a tota una campanya.

Els investigadors del programa Ús eficient de l’aigua en agricultura de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries  estan desenvolupant una eina d’accés obert basada en dades de satèl·lits i meteorològiques que permetrà a les comunitats de regants fer un seguiment de l’evapotranspiració i l’estat hídric dels cultius a temps real.

En condiciones de poca agua y para tomar decisiones sobre la distribución del agua y equilibrar suministros y demandas, es importante conocer la previsión de riego de los cultivos en cada momento y prever para toda la campaña. Los investigadores del programa Uso eficiente del agua en agricultura del Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries están desarrollando una herramienta de acceso abierto basado en datos de satélites y metrológicos que permitirá a las comunidades regantes hacer un seguimiento de evapotranspiración y el estado hídrico de los cultivos a tiempo real.

Persona entrevistada: Joaquim Bellvert, investigador del programa Ús eficient de l’aigua en agricultura de l’IRTA

Autor del podcast y eventuales redes sociales:

EMUN FM

Deja un comentario

Ir al contenido